Domov IZLET: MANTOVA, PARMA IN CINQUE TERRE

PostHeaderIcon IZLET: MANTOVA, PARMA IN CINQUE TERRE

Vabimo vas, da se odpravite na dvodnevni izlet z agencijo AR TUR, ki vas to pomlad pelje v Mantovo, Parmo in Cinque Terre.

Prijave sprejema Andreja Remic na telefonski številki 051 666 294, ali preko elektronske pošte: Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Če ga želite videti, omogočite Javascript.

MANTOVA, PARMA IN CINQUE TERRE

Datum: 12. in 13. maj 2018                       Program potovanja: dvodnevni

1. dan: Odhod avtobusa ob 03.00 izpred AMD Cerklje. V zgodnjih jutranjih urah se bomo odpeljali mimo Benetk in Verone do Mantove. Mesto Mantova je polotok, saj ga s treh strani obliva voda. Reko Mincio so domačini zajezili in ustvarili tri jezera, zato Mantovo imenujejo tudi »Male Benetke«. V Mantovi se odvija tudi del Shakespearove drame Romeo in Julija, prav tako pa je tudi dom Rigoletta – dvornega norca – lika iz Verdijeve opere… Sprehodili se bomo mimo najlepših mestnih palač, se seznanili z zanimivostmi, nekaj časa pa se bomo posvetili tudi zelo pomembni posvetni znanosti Italijanov – kavi, kapučinu, corettu… Pot bomo nadaljevali do Parme, enega izmed kulinaričnih centrov Emilije Romanje… Parmezan, pršut in balzamični kis - to so samo nekateri od najbolj znanih predstavnikov, ob katerih se nam pocedijo sline… Je tudi mesto, kjer je doma nekaj velikih mož italijanske zgodovine. V okolici Parme bomo obiskali sirarno, kjer proizvajajo znani trdi sir parmezan… Predstavili nam bodo nastanek in zorenje parmezana ter nam ponudili na pokušino različno starane sire ob spremljavi raznih gorčic in sadno - kislih prilog. V popoldanskih urah bomo nadaljevali pot proti ligurski obali, kjer se bomo namestili v hotelu, povečerjali in prenočili.

2. dan: Po zajtrku se bomo odpeljali do izhodišča za plovbo z ladjo do idiličnih in pod vznožje pečin zgrajenih vasic, ki sestavljajo Cinque Terre (Pet dežel). Nekdaj je bilo do teh vasic zelo težko priti – najlažja pot je bila z morja. Prebivalci so se ukvarjali s pomorstvom, ribištvom in gojenjem vinske trte. Vasice so ohranile svojo barvito arhitekturno zasnovo in vabijo v romantične kotičke svojih zalivov. V kraju La Spezia se bomo vkrcali na ladjo, ki nas bo popeljala na panoramsko plovbo. Pluli bomo iz La Spezie mimo kraja Porto Venere ter mimo vseh pet vasic (Riomaggiore, Manarola, Corniglia, Vernazza, Monterosso al Mare). Med plovbo se bomo za eno uro zaustavili na Vernazzi, se sprehodili po vasici, si privoščili kakšno dobroto in nato nadaljevali s plovbo do zadnje vasice – Monterosso al Mare. Do La Spezie se bomo vračali z vlakom. V kolikor nam vreme ne bi dopuščalo plovbe, se bomo v obe smeri (s postanki za ogled vsaj dveh vasic) peljali z vlakom. Popoldne se bomo od ligurske obale poslovili in se odpravili proti domu, kamor bomo prispeli v poznih nočnih urah.

Cena potovanja: 159,00 € na osebo

V ceno je vključeno:   avtobusni prevoz z vsemi pristojbinami, zunanji ogledi po programu, zajtrk in malica prvi dan našega potovanja, obisk sirarne in degustacija (trije različno dolgo zorjeni parmezani in gorčica), namestitev v dvoposteljnih sobah v hotelu 3*, 1 x polpenzion, ogled vasic Cinque Terre z ladjo in vlakom (oz. z vlakom v obe smeri, če plovba ne bi bila mogoča), voda, malice in priboljški v času potovanja, turistično vodenje in organizacija potovanja.

Doplačila: - enoposteljna soba 26,00 €, - odpovedni riziko 7,95 € na osebo

- zdravstveno zavarovanje z asistenco v tujini 6,55 € (13,10 € za osebe, starejše od 75 let)

Popusti za otroke do 14. let: - 77,00 € v kolikor prenočuje na dodatnem ležišču v 1/2 sobi

- 59,00 € v kolikor prenočujejo na osnovnem ležišču (v svoji sobi)

Splošni pogoji poslovanja in navodila so sestavni del programa in so na voljo v poslovalnici. Licenca za opravljanje dejavnosti organiziranja turističnih aranžmajev št. 1742, izdana s strani GZS.

Tudi za člane DOP Cerklje velja, da lahko koristijo popust za zgodnje prijave:

- 10 % popusta, v kolikor se plača osnovna cena aranžmaja v celoti do 20.03.2018

- 5 % popusta, v kolikor se do 20.03.2018 plača akontacija v višini 50,00 € na osebo (ostalo lahko obročno do 28.04.2018).

Aranžma je mogoče vplačati tudi preko elektronske banke:

Prejemnik: AR TUR, Andreja Remic s.p. Ul. Tuga Vidmarja 5, 4000 Kranj. TRR pri Banki Koper: SI56 1010 0005 4963 396. Namen: Cinque Terre + priimek. Sklic: SI00 12052018

Zadnjič posodobljeno (Sobota, 10 Marec 2018 15:18)

Zloženke
Oglasi PDF natisni E-pošta
Sredstva namenjena za oglaševanje bodo donirana v dobrodelne namene.

KOVINC PDF natisni E-pošta
kovinc_bener_190x95