Domov JESENSKI IZLET

PostHeaderIcon JESENSKI IZLET

S PARENZANO PO ISTRSKIH VASEH

Vabimo vas na jesenski potep v Istro

katero sestavljajo z oljkami in trto porasli griči, zavite doline, rečne brežine in zanimive zgodbe…

Ena izmed takih je tudi zgodba o Parenzani – ozkotirni železnici, ki je nekdaj povezovala Trst in Poreč. Prave lokomotive so že dolgo tega prenehale sopihati po njej. Proga, vsekana v živi kamen, predori in viadukti pa so ostali. Po njih se bomo prepeljali s turističnim vlakcem, ki za svojo pot ne potrebuje več tirov.

Na poti se bomo spoznali z značilnostmi Istre: modrino, zelenilom, običaji, živalmi in gostoljubnimi domačini.

Naše druženje bomo zaključili v Slovenski Istri, v Marezigah, v gostilni Karjola, kjer se bo ekipa potrudila za dobro počutje in obed. Pot je zanimiva in zabavna. Izvajalci našega programa so bili izbrani po referencah iz preteklih potovanj – poznani so po dobrih in kvalitetnih storitvah.

Z upravnim odborom smo se dogovorili, da bo društvo članom DOP Cerklje prispevalo 20,00 € pri plačilu aranžmaja.

Lepo vas vabimo, da se nam pridružite.

Prijave sprejema: Andreja Remic na telefonski številki: 051 666 294 ali preko elektronske pošte:    Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Če ga želite videti, omogočite Javascript.

Ob prijavi se boste dogovorili za vplačilo aranžmaja.

Aranžma je mogoče vplačati tudi preko elektronske banke:

Prejemnik: AR TUR, Andreja Remic s.p., Ul. Tuga Vidmarja 5, 4000 Kranj

TRR pri Banki Koper: SI56 1010 0005 4963 396

Namen: Parenzana + priimek

Sklic:SI00 19112016

Predvideni datum potovanja:   19. november 2016
Cena programa:  76,00 €  na osebo
Cena programa za člane DOP Cerklje: 56,00 € na osebo

PROGRAM IZLETA:
Odhod avtobusa iz Cerkelj  ob 06.30 uri. Sledila bo vožnja po primorski avtocesti do mejnega prehoda s Hrvaško in nato dalje do kraja Vižinada. Na poti bo postanek za jutranjo osvežitev in okrepčillo. V Vižinadi je začetna postaja našega turističnega vlaka Parenzana. Parenzana je bila ozkotirna proga, ki je povezovala Trst s Porečom. Obratovala je od 1902 do 1935 leta. Proga je bila dolga 123 kilometrov in počasni vlakec je vsakodnevno puhal in škripal po gričkih gor in dol. Proga Parenzane je bila zelo razgibana in slikovita. Tudi mi se bomo popeljali po delu nekdanje železniške proge. Na poti pa se bomo družili, okušali in se zabavali… V Vižinadi nas bodo pričakali z dobrodošlico na eni izmed najlepših razglednih točk, od koder si bomo pogledali Modro in Zeleno Istro… Našo pot bomo nadaljevali do kraja Rakotule, kjer nas bodo pričakali Istrijani, nam zagodli kakšno narodno pesem in nam ponudili istrske dobrote... Napekli nam bodo več vrst domačega kruha, okušali bomo pršut, oljčno olje in odlično vino. V velikem loncu pa nam bodo skuhali tudi pravo Istrsko juho, ki je narejena iz najboljšega istrskega terana in z nekaj dodatkov, ki pa so skrivnost… Na tej postaji se bomo spoznali s kozo pasme Istrijanka in oslom – največjo trmo od vseh, mogoče bo tudi boškarin tisti dan prost dela na istrski domačiji… Za nakup bo na voljo cel niz avtentičnih spominčkov. Gosti pa bodo dobili tudi darilce za spomin… Naša Parenzana nas bo popeljala dalje do kraja Motovun,  kjer nas bo pričakal lokalni  avtobus. Olajšal nam bo klanec, ki vodi do središča kraja.  V Motovunu se bomo sprehodili po starem mestnem jedru, povzpeli se bomo do obzidja in si pogledali dolino reke Mirne. Prelepa okolica navduši obiskovalce… Okrog 16.00 ure se bomo odpravili do Marezig. Tam nam bodo v gostilni Karjola pripravili odlično večerjo, degustacijo 3 vin, muzikanti pa nam bodo zaigrali za ples… Na pot proti  domu se bomo odpravili v poznih večernih urah (okrog 23.30ure).

V ceno je vključeno:  najem avtobusa z vsemi pristojbinami, jutranje okrepčilo (kruh z zaseko in bučnim namazom), program vožnje s Parenzano (vožnja s turističnim vlakcem, ogledi:  Vižinada – Rakotule – Motovun, lokalni avtobus v Motovunu, pijača dobrodošlice, degustacija domačih istrskih dobrot in oljčnega olja, Istrska juha, animacija na postaji Rakotule), večerja v gostilni Karjola v Marezigah (istrski bobiči, martinov krožnik z ombolo, pečenico in prilogami, martinova sladica, domač kruh), degustacija 3 vrst vin v gostilni Karjola, glasba ob večerji, zunanji ogledi, turistično vodenje, organizacija in izvedba potovanja

Možna doplačila:  - zdravstveno zavarovanje z asistenco v tujini 3,58 € (minimalno 9 zavarovancev)

Za potovanje v tujino je obvezen veljavni osebni dokument.

Zadnjič posodobljeno (Nedelja, 02 Oktober 2016 16:48)

Zloženke
Oglasi PDF natisni E-pošta
Sredstva namenjena za oglaševanje bodo donirana v dobrodelne namene.

KOVINC PDF natisni E-pošta
kovinc_bener_190x95